Bayırbucak Türkmenlerin Türkiye'den beklentisi

Bayırbucak Türkmen Tugay Komutanı Arnavut, bölge üzerinde büyük bir oyun olduğunu söylerek Müslümanlara başkanlık yapacak olan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Aralık 2015 06:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayırbucak Türkmenlerin Türkiye'den beklentisi

Ankara'da Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Suriye Bayırbucak Türkmenleri Dayanışma Toplantısı'nda Star'a konuşan Suriye Bayırbucak Türkmen Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, "Bizde bir söz vardır; 'Türk demek zırh demek, Türkmen demek direk demek'. Bu nedenle önce bize saldırıyorlar direği yıkmak için. 50 senedir bizim Suriye'de bir hakkımız yok. 3 milyon Türkmeni Arap diye kullanıyorlardı. Biz temsil hakkı istediğimiz zaman siz de Arapsınız dediler. Biz Suriye'de kimliğimizi yitirmedik. Bazılarımız Arapça konuşsa da bağıra bağıra ben Türkmenim diyor. Bir yanımız ağrısa Türkiyem diye ağlıyor. Şuan Suriye'deki Türkmenlerin hatta Arapların bile dediği tek şey şu; 'Yukarıda Allah, önümüzde Kabe, arkamızda da Türkiye var' diyor. Türkiye bizim babamız, anamız, kardeşimiz" şeklinde konuştu.

HEDEF TÜRKİYE

'Somali, Irak, Mısır, Libya, Afganistan, Filistin hepsi tutsak' diyen Arnavut, "Dünyadaki Müslümanlar tehlikede. Çünkü hep fitne fesatı Müslümanların içine soktular. Dünyada tek bir yer sağlam. O da Türkiye. Müslümanlara bir tek Türkiye başkanlık yapabilir" dedi. Büyük güçlerin amacının ise Türkiye ile savaşmak olduğunu belirten Arnavut, "10 senedir ateş Türkiye'nin etrafında. 5-6 sene Irak'ta yaklaşık 5 senedir de Suriye'de sürüyor. Bu ateşi Türkiye'ye atmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki Müslümanların başında Türkiye değil de İran olsun" ifadelerini kullandı.

PUTİN'E İSRAİL DESTEĞİ

Ahmet Arnavut, Putin'in İsrail'den destek alıp Kırım'ı, Ukrayna'yı aldığını iddia ederek "Şimdi de Suriye'ye gelip Akdeniz'de iki tane üs bir de havalimanı aldı. Sonra Rusya İran'a "Bu devleti alamazsın. Sen daha küçüksün. Geri dur" dedi. Eğer Rusya Esad'a destek vermeseydi biz 2 ay sonra Allah'ın izniyle Şam'ı alırdık. Sonra Esad Rusya anlaşma yaparak "Bizi kurtar ne istiyorsan verelim" dedi. Rusya da karşılığında 2 deniz üssü, 1 havalimanı ve Suriye'nin 25 yıllık petrolünü aldı. Rusya bizi de bu yüzden buradan kovuyor" diye konuştu.

RUSYA'YA DERSİNİ VERİRİZ

Arnavut, "Rusya, günde 1 dağa 2 bin tane bomba atıyor. Bunu engellemeye bizim gücümüz yetmiyor. Esad'la baş edebiliyorduk ama Rusya bizim belimizi büktü. Ancak biz daha çekilmedik. Biz daha savaştayız. Biz son adama kadar savaşacağız. Biz istiyoruz ki Rusya da yerden gelsin derslerini verelim ama gelmiyor. Uçakla geliyor. Şu anda İran, Hizbullah, Esad hepsi yerde ama Ruslar gelmiyor. İran askerlerine çok kayıp verdirdik. Çekilmek zorunda kaldılar. Ruslarla da savaşmaya hazırız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber